Işınlanma sıfır zamanda belli bir mesafe hareket etmektir. Yani kaybolduğunuz anda başka bir yerde belirmektir. Işınlanma mümkün müdür sorusuna kısa cevabımız EVET! Mantık çerçevesinde ışınlanmayı mümkün kılan bazı yöntemler mevcuttur. Ama bunun için teknolojimizin yeterli olması için en az otuz yılımız var.

Hızlı Erişim Menüsü

Mekanların Üst Üste Binmesi ile Işınlanma

Evet mekanların üst üste binmesi fiziksel olarak mümkündür. Yani diyelim ki elli km uzaklıktaki bir mekanı bulunduğunuz konumla üst üste bindiriyoruz. Dolayısıyla bir adım attığımızda kendimizi elli km ötede buluyoruz. Mekanın bükülebildiğini biliyoruz. Yani yüksek kütleli cisimler (karadelikler gibi) uzayın yapısını değiştirebiliyor. Bize lazım olan yüksek ölçekte mekanı bükebilmek ve iki uzak mekanı yan yana getirmek. Bu şu anki teknolojimizle çok zor. Ama mantık dairesinde imkansız değil.

Solucan Delikleri ve Karadelikler

Solucan delikleri atom altı parçacıkların arasında saniyenin onda biri kadarlık bir sürede var olup yok olan deliklerdir. Mikro alemdeki fizik kuralları makro alemde müşahede ettiğimiz kurallarla aynı değildir. Mikro dünyada çok kısa süreliğine de olsa uzay yok olup yerine delikler bırakabilir. İşte bizim yapacağımız şey iki tarafta da oluşan solucan deliklerini yakalayıp, genişletip, bir biriyle bağdaştırmak. Böylece birinden girdiğimizde anında diğerinden çıkabiliriz. Bu ışınlanmaya bir örnek olabilir.

Karadelikler ise daha mahiyeti tam anlaşılabilmemiş uzayın devasa ölüm makineleridir. Çevresindeki herşeyi yalayıp yutan bu  varlıklar yedikleri cisimleri nereye hapsediyor? Yada nereye gönderiyor? Bir karadelikten geçsek nereye çıkarız?

Evrende herşey bir hikmete binaen yaratılmış. Her cismin insanoğlu için, hayat için bir işe yarıyor.  Peki karadeliklerin fonksyonu ne olabilir? Bilim adamları karadeliklerin başka evrenlere yada evrenimizdeki başka konumlara açılan kapılar olduğunu düşünüyor. Eğer öyleyse Evrenin bir tarafından karadeliğe girip başka bir karadelikte çıkmak mümkün olabilir. Ama bu yöntemi kişiselleştirmek nasıl mümkün olabilir, onu bilmiyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Biyotaklit Örnekleri: 21 En İyi Doğadan İlham Örneği [2023 Dev Rehber]

Zamansızlık ile Işınlanma

Evet eğer birisi zamanı durdurabilseydi hareket için enerji harcamazdı. Yani zamansız bir ortamda hareket etmek ışınlanmanın kendisidir. Mesela birisi zamanı durdurup belli bir mesafe hareket etse o kişiyi ışınlanmış olarak görürdük. Çünkü o kişi zaten göreceli olarak ışınlanmış olur. Zaten ışınlanmayı sıfır zamanda hareket olarak tanımladık. Zamanı durduran adam zamansız ortamda yürüdüğünden ışınlanmış olur. Şimdi yapacağımız şey belli bir doğrultuda zamanı durdurabilen bir cihaz yapmak. Ve bu doğrultuda ışınlanacak adamı yürütmek. Kendisi enerji harcamayacağı için yorulmayacak. Bu da ışınlamaya örnek olabilir.

Işık Hızını Aşmak

Işık hızını aşmak fiziksek olarak imkansız. Ama daha düne kadar yerçekimini kırmakta imkansızdı. Şuan ki teknolojimizle bazı fiziksel kanunların (yer çekimi ve manyetik alan gibi) bükülebildiğini biliyoruz. Yani ilerde belli bir teknolojiyle ışık hızını aşmak kısmen dahi mümkün olursa bir nevi ışınlanma söz konusu olabilir. Işık hızına ulaşan bir cisim için zaman durur ve bu durumda her mesafe aynı olur. Uzak ile yakının farkı yoktur. Ve böyle bir durumda hareket eden birisini ışınlanmış olarak görürüz.

Kuantum Işınlanma

Maddenin ışınlaması için foton çiftleri kullanılabilir. Bu foton çiftleri birbiri ile aynı özelliği gösteren iki fotondan oluşur. Mesela bir foton Ay’a gönderilse ve Dünya’daki uyarılsa aynı anda fiziksel bir bağ olmamasına rağmen diğer foton da tetiklenir. Foton çiftleri ile maddenin atomları kodlanıp diğer merkezdeki fotonlara gönderilir. Kodlar bir merkezde işlenip, diğer merkezdeki aynı tip atomlar birleştirilir ve aynı madde elde edilir. Bu şekilde madde taşınması veya elektronik olarak madde kopyalanması yapılabilir. Işınlama işleminin sonunda orijinal maddenin yok edilmesi gerekir. Sonuçta madde bir nevi ışınlanmış olur.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz